23. september 2019

2019 tidsplan i excel
2019 tidsplan i excel

En tidsplan er ikke bare en tidsplan.

Jeg har arbejdet som projektleder i noget, der snart føles som 100 år. Alligevel møder jeg stadig en masse misforståelser om tidsplaner.

I den ene ende af spektret er der den rigide, ufleksible tidsplan, der ligger som en irriterende hindring for, at du kan arbejde kreativt. 

Det bliver en tidsplan for planens skyld og ikke for at sikre et godt resultat.

Det er nemt at falde i den fælde, hvis du ikke er vant til at arbejde med en plan af denne her art. Problemet er, at sådan en plan er ubrugelig.

Er der andre deltagere i opgaven, så vil de med den største sandsynlighed helt droppe at følge planen. Den er simpelthen for firkantet.

I den anden ende af skalaen kan man køre uden nogen tidsplan. Det er altså ikke nogen god ide.

Hvad kan bruge en tidsplan i Excel til?

Du kan selvfølgelig bruge en skabelon, ligesom den jeg gennemgår her til alt det, du normalt ville bruge en tidsplan til. Nemlig til at planlægge alle dine kampagner.

Jeg bruger den specielt til at planlægge kampagner i. Jeg har forskellige farvekoder for de forskellige ting, som Facebook Live, E-mails, videoer, osv. For så ved jeg dag for dag hvad jeg skal have lavet for at min kampagne kører, som jeg har planlagt den.

Så hvordan får du så lavet en ordentlig tidsplan?

Du kan sige, at hvordan du går til opgaven med at lave en tidsplan, kommer an på opgavens art.

Lad os tage et eksempel.

Lad os sige, at du skal have skrive en e-bog og ende med at bruge den som en gratis freebie på dit website.

  • Du skal starte med at bryde din opgave ned i bidder. I eksemplet med e-bogen kan du skrive de forskellige faser ned på post-it notes. Faserne kunne være: ide og research, skrive, designe cover, markedsføring, salg.
  • Dernæst klistrer du de forskellige post-it notes op i rækkefølge, sådan som du logisk kan se, at de forskellige ting skal laves. Det kan godt kræve lidt rokeren frem og tilbage, men tag dig tiden til det.
  • Du kan nu også begynde at markere, om og hvordan de forskellige faser afhænger af hinanden tidsmæssigt. Du kan markere det med en post-it i en anden farve. 
  • Først når du er kommet dertil, kan det betale sig for dig at lægge det hele ind i en tidsplan

Hvilken skabelon er bedst at bruge?

Du kan i og for sig bruge, hvad det skal være fra et indviklet Gantt system eller en helt gammeldags kalender.

Jeg bruger selv en skabelon i excel, jeg har lavet. Du kan lave din egen, men du kan også vælge at købe min skabelonpakke, der blandt andet indeholder tidsplanen for i år. Plus jeg opdaterer tidsplanen med det nye år hver eneste år.

Du kan læse mere om skabelonpakken her:

Aner du ikke, hvordan du laver en plan?

Så kan jeg hjælpe dig. Book en 45 minutters uforpligtende strategisamtale med mig, og lad os sammen finde ud af, hvordan du kan få hjælp til online markedsføring af DIN virksomhed

Sådan fungerer min skabelon

Som du kan se, er den skabelon, jeg har lavet, ret simpel.

Det er et Excel-ark, jeg har sat op, så du har alle ugedagene over året, og masser af plads til at skrive alle dine aktiviteter ind. 

Tidsplan 2018

Oppe i toppen er der farvekoder, som du kan ændre og udvide og bruge som du vil. Du kan for eksempel have forskellige farver for forskellige deltagere, forskellige faser, forskellige områder, osv.​ 

Når du så lægger opgaver ind i skabelonen til venstre, så markerer du den eller de dage eller uger der er gældende, og så vælger du den rette farve til det.​

Den lille diamantform (i skabelonen er den blå​) er beregnet til at markere milepæle.

Det vil sige, hændelser undervejs i opgaven, der er vigtige for at kunne komme videre med opgaven. Det kan være en kundegodkendelse, at noget er færdigt, som resten afhænger af, osv.

Når du skal indsætte en milepæl i planen, så ​kopierer du ganske enkelt formen, og trækker den ind i planen, der hvor du vil have den.

Tidsplanen er udvidet med en ugeplan

Skabelonen er nu også udstyret med en ugeplan. Nede i bunden af skabelonen ser du 2 faner, som du ganske enkelt klikker på for at bevæge dig mellem dagsplanen og ugeplanen:

2018 tidsplan i Excel

Hvordan laver jeg så den bedste tidsplan?​

Den letteste måde at arbejde med en tidsplan er, at du starter bagfra.

Du kender typisk godt din deadline, så start med at lægge den ind​ i skabelonen.

Du skriver så de forskellige faser ind skabelonen ude til venstre. Derefter markerer du de rigtige dage eller uger i de farvekoder, du har valgt, og du lægger milepælene ind, der hvor de hører hjemme.

Og vupti - så har du dig en super god tidsplan.

Til slut - husk at en tidsplan er en fleksibel størrelse, der hele tiden skal justeres og rettes ind på.

Du kan lave Excel skabelonen selv, eller du kan spare dig selv for en masse arbejde. Tidsplanen er nemlig en del af min skabelonpakke, 8 Lette genveje til det forkromede overblik, der indeholder 7 andre super nyttige skabeloner. 

Jeg bruger selv skabelonen til at planlægge alle de kampagner, jeg kører i min virksomhed.

Og det er noget af det, jeg hjælper rigtig mange af mine kunder med. Hvis du også gerne vil køre kampagner i din virksomhed, så kan du få min hjælp til online markedsføring, der passer til din situation.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >