10. februar 2019

to-do liste


Hvordan du får meget mere ud af din to-do liste

Tænk hvis du kunne gøre din to-do liste til en succes liste? Det er det, dagens podcast handler om.

Det lyder måske som det rene bullshit bingo, men der er mening med galskaben. Det hele drejer sig om denne her 80/20 regel, du sikkert godt kender til.

Ideen er, at det for de fleste af os gælder, at 80% af vores resultater stammer fra 20% af vores indsats. Med andre ord: Vi bruger garanteret alt for meget tid på alle mulige ting, der ikke giver resultater. I hvert fald hvis vi ikke er opmærksomme.

Hvis ikke vi fokuserer og bliver knivskarpe på, hvad der er allermest vigtigt, så risikerer vi, at når alt vores energi er brugt op, så har vi måske ikke fået fokuseret på det, der giver de største resultater.

Hvordan skærper vi to-do listen?

Jeg har fået inspiration til en meget nem metode fra en bog, der hedder The one thing. Bogen handler blandt andet om, at du kan lave din to-do liste om til en succes liste.

Det er egentlig ganske simpelt: Når du sætter dig om morgenen og kigger på alle dine noter på din to-do liste, så skal du udvælge én ting. Det vil sige den ene ting, der vil give dig det største resultat den dag. Den ene ting, der ville slå alle de andre ting med flere kilometer. 

Min egen fortolkning er, at det måske er mere realistisk, at der ofte er tale om et par ting, men der er ikke tale om 3 ting, 4 ting eller flere. For så mister du igen overblikket.

Hvad kan din ene ting på to-do listen være?

Det kan være, at din ene ting er det online kursus, du har drømt om at lave. Det kan også være, at det er de der irriterende ting, der bare larmer, men som skal laves. Det kan også være, at din markedsføring kræver noget mere kærlighed fra din side. Du kan sikkert selv fortsætte listen.

Det her kommer tilbage til produktivitet, for hånden på hjertet: Hvor produktiv er du i de timer, du arbejder? Jeg nævner i podcasten en episode med Brooke Castillo, hvor hun taler om, sine coaching kunder. Hun nævner, at mange af dem klager over, at de arbejder alt for meget, så når hun siger, at de skal arbejde hårdere, så klager de sig. Men hendes pointe er ikke, at de skal arbejde flere timer - tværtimod. For mange selvstændige arbejder alt for mange timer, men spørgsmålet er, hvor mange af de timer, der er effektive...

Svaret ligger hos dig selv, men jeg håber, det giver stof til eftertanke. For måske kan metoden med One thing gøre dig mere effektiv fordi du træner dig selv til at fokusere på det, der giver størst værdi.


Følg med i en ny serie på YouTube, hvor du får masser af tips til #livetsomselvstændig

#livetsomselvstændig serien på YouTube

I en ny serie på YouTube, giver jeg dig masser af gode tips om alt det, der fylder, når du er selvstændig. Vi kommer omkring prissætning, salg, hjemmesider og meget andet. Kig forbi og giv gerne lidt ❤️ til videoerne. Og husk også at abonnere, så du får besked, når jeg udgiver nye afsnit.

Jeg vil som altid super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde indlægget inde i Online HajLights, min lukkede Facebookgruppe, som du er velkommen til at deltage i, hvis du ikke allerede er med der.


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

  • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
  • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
  • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med i episoden om hvordan du laver din to-do liste om til en succes liste

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>