16. september 2019

Online markedsføring for små fisk - kanalgrafik

Launch kuller? Ikke mig!

Hvis du lytter til denne her episode lige, når den udkommer, så står jeg lidt midt i re-lanceringen af Medlemsklubben Bliv en Online Haj.

Og hvis du nogensinde selv har kørt en launch igennem, så ved du, at der er en del ting at holde styr på. 

Episoden her er af gode grunde ikke resultaterne af min launch, fordi det stadig foregår. Men det handler om, hvordan denne her launch har været noget af det sjoveste, jeg har lavet i lang tid. Måske kan du lade dig inspirere.

Hvad er en launch

Lad os lige tage begreberne først. En launch er egentlig bare på dansk en lancering. Altså at du præsenterer noget fra din virksomhed til dine mulige kunder.

Det der ligger i en decideret launch er, at du laver en systematisk sekvens af handlinger, der alle fører hen mod samme mål - nemlig et salg.

Min launch er egentlig en re-launch

Min launch er egentlig en re-launch. Jeg har, som du måske ved, haft Medlemsklubben Bliv en Online Haj i mange år. Den har konstant været åben for nye medlemmer, og selvom jeg har en fast gruppe af begejstrede medlemmer, så vil jeg gerne have den til at vokse. Du ved måske også, at jeg indtil ganske fornyligt kørte Online Haj som en bi-beskæftigelse, da jeg også havde et krævende fuldtidsjob som projektleder.

Nu er Online Haj min hovedbeskæftigelse (og Yay for det!) og derfor skal Medlemsklubben op i gear.

Her er de ting, jeg foretog mig, der ledte op til min launch. Den skal jeg nok komme tilbage til.

 • Jeg tog beslutningen om at tage Medlemsklubben helt seriøst helt tilbage i April, hvor jeg investerede i et dyrt, men fantastisk kursus kun om medlemsklubber. Jeg fornemmede, at jeg bestemt har fat i noget fantastisk, men der manglede lige det ekstra, der kunne gøre Medlemsklubben Bliv en Online Haj, til DEN klub, du skal være med i, hvis du vil være seriøs omkring din online markedsføring
 • Jeg lukkede Medlemsklubben ned for nye medlemmer i Juni måned, så jeg kunne få arbejdsro til at implementere alle mine ændringer
 • Jeg satte en deadline for mig selv, der hed, at min re-launch skulle løbe af staben og være afsluttet den 19. september kl 22
 • Sommeren brugte jeg til at implementere alle ændringerne i medlemsklubben. Og jeg forkælede mine eksisterende kunder med at give dem en gratis sparringstime med mig. Det var en win-win beslutning, for det var værdifuldt for mine medlemmer og det var guld for mig at forstå, hvor de er.
 • I slutningen af sommeren lavede jeg så alle mine elementer til min launch. Jeg besluttede at gå all-in, så elementerne var:
  • Først og fremmest en grundig oversigt - planen over det hele
  • 4 lange videoer
  • 14 e-mails
  • Minimum 4 Facebook lives
  • 1 webinar
  • Facebook annoncer 
  • Diverse indlæg på sociale medier for at lave lidt larm!

Puha, hvordan kan det være sjovt?

Launch af medlemsklubben

Det der gør, at denne her launch er sjov, det er at den er så godt planlagt. Jeg har fra starten sat mig ned og planlagt ud i sidste time, nøjagtigt hvad der skal ske hvornår.

Det har betydet, at det har været rimelig let at skabe indholdet, for jeg har været meget bevidst om, hvad de forskellige dele har haft til opgave.

Og jeg har en efter en kunnet krydse mine opgaver af.

Videoerne har absolut været det mest krævende at lave. Og jeg tog heldigvis beslutningen om at få en anden til at redigere dem. Det har oppet kvaliteten, og det har frigjort min tid. 

Det der har været sjovt er, at jeg har haft et klart mål og ikke mindst en klar plan. Midt i en lancering kan man nemlig godt blive ramt af tvivl:

 • Er det nu for meget?
 • Skulle jeg springe over i dag?
 • Er det egentlig ikke ok at vente til i morgen med at sende ud igen?
 • Kunne jeg ikke bare forlænge min periode, hvor man kan købe?

Sagen er, at det kan jeg ikke, for min plan siger mig nøjagtigt hvad jeg skal hver dag. Og jeg ved godt, at det er mig, der har lavet den, så jeg bestemmer vel? Men jeg har lovet mig selv, at jeg holder kadencen og jeg følger min plan på punkt og prikke.

Og det gør det sjovt, for det giver faktisk en frihed. Jeg ved lige præcis hvad jeg skal, når jeg sætter mig foran computeren om aftenen. Og jeg slukker med god samvittighed for computeren sidst på eftermiddagen, for jeg ved jo, at jeg har gjort det, jeg skulle.

Kan du se fidusen?

Launch af medlemsklubben

Hvordan er min re-launch så skruet sammen?

Jeg har ikke opfundet systemet, men jeg har simpelthen overgivet mig til en klassiker, nemlig Jeff Walkers Launch Formula.

Det er helt genialt, for det er et system, der består af en Pre-launch periode, der er fyldt med godt indhold, hvor jeg lærer fra mig, og så er der kun et vindue på 4 dage, hvor man rent faktisk kan købe adgang til Medlemsklubben Bliv en Online Haj.

Hvis du vil lære af Jeff Walker, kan jeg anbefale dig at følge ham. Mine Medlemmer af Medlemsklubben Bliv en Online Haj kommer til at få en dansk genvej, for en af bonusserne i klubben er, at jeg lægger min metode ind og bryder ned, hvordan jeg har planlagt den. Og dermed får du en lyn-kursus i, hvordan du kan bruge Jeff Walker's Product Launch Formula i din virksomhed.

Også selvom du ikke skal ud i at lave lange videoer - metoden kan nemt skaleres både op og ned efter behov.

Medlemsklubben Bliv en Online Haj har åbent for nye medlemmer fra den 16. september til og med den 19. september kl 22, så skynd dig ind og vær med!

Følg med i en ny serie på YouTube, hvor du får masser af tips til #livetsomselvstændig

#livetsomselvstændig serien på YouTube

I en ny serie på YouTube, giver jeg dig masser af gode tips om alt det, der fylder, når du er selvstændig. Vi kommer omkring prissætning, salg, hjemmesider og meget andet. Kig forbi og giv gerne lidt ❤️ til videoerne. Og husk også at abonnere, så du får besked, når jeg udgiver nye afsnit.

Jeg vil som altid super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde indlægget inde i Online HajLights, min lukkede Facebookgruppe, som du er velkommen til at deltage i, hvis du ikke allerede er med der.


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

 • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
 • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
 • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med i episoden om launch af Medlemsklubben Bliv en Online Haj

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>