OH78: Begrænsende overbevisninger - Online Haj podcast

OH78: Begrænsende overbevisninger

Hvad hulan er begrænsende overbevisninger?

Begrænsende overbevisninger er de opfattelser, vi går rundt og tror er den fulde sandhed. Og som afgør hvilke handlinger vi foretager os.

Det begrænsende består i, at mange af vores overbevisninger holder os tilbage fra at udnytte vores fulde potentiale.

Eksempler er:

 • Jeg er for gammel til at starte min egen virksomhed...
 • Jeg er bare sådan én, der er enormt uheldig
 • Det vil aldrig lykkes mig at få min egen virksomhed op at køre
 • Jeg kommer aldrig til at tjene mange penge

Kan du genkende det?

Ved at tro fuldt og fast på, at du er for gammel, ikke klog nok, osv, så vil dine handlinger rette ind efter de overbevisninger. Og dermed vil du undlade at gøre det, der skal til for at du opnår det, du faktisk ønsker.

Det luskede ved begrænsende overbevisninger er, at de ikke er helt indlysende. Hvis de var, så var det jo piece of cake at pille dem fra hinanden.

Jeg taler meget mere om det i podcasten, men eksempler på områder, hvor vi har masser af begrænsende overbevisninger er penge, vores succes og for nogle også kærlighed.

Begrænsende overbevisninger

Hvordan tackler du begrænsende overbevisninger:

Det, der skal til er, at du begynder at pille dine begrænsende overbevisninger fra hinanden, så du kan ændre på dem. De trin, jeg anbefaler er:

 1. 1
  Brug din observationsevne. Læg mærke til alle de tidspunkter, hvor du automatisk falder i med: Det vil aldrig fungere for mig, eller Penge er roden til alt ondt, eller Jeg er også bare sådan en der...
 2. 2
  Dyk godt og grundigt ned i, hvad der ligger til grund for den tanke i dit hoved. Tag for eksempel Penge er roden til alt ondt og dem, der har penge er grådige. Hvor kommer det fra? Er du opvokset med en tanke om, at penge gør folk onde og hjerteløse? Har du dårlige oplevelser med penge? Mangler du penge? Er du bange for, at du selv bliver ond og hjerteløs, hvis du får penge?
 3. 3
  Begynd at stille spørgsmålstegn ved, om det virkeligt er sandt. Det kan godt være, at der er nogen med penge, der er nogle dumme svin, men gælder det virkelig alle? Hvorfor skulle du pludselig ændre personlighed, hvis du fik flere penge mellem hænderne? Hvad med alle de gode ting, du kan gøre, hvis du har penge?
 4. 4
  Omskriv dine begrænsende overbevisninger til nye "sandheder". F.eks. kan Penge er roden til alt ondt omskrives til: Masser af penge gør mig i stand til at gøre en større forskel i verden.
 5. 5
  Gentag dine nye "sandheder" - skriv dem ned, kig på dem hver dag. Uddyb dem og dyk ned i dem, når du støder på situationer, hvor de kommer i spil.
 6. 6
  Ryk videre til andre begrænsende overbevisninger, der bremser dig i de ting, du ønsker at opnå. Din nye opmærksomhed på emnet, vil gøre en kæmpe forskel på sigt.

Kan du se, hvordan det kan betale sig at tackle alle dine begrænsende overbevisninger, der holder dig tilbage? Som sædvanligt vil jeg super gerne høre fra dig, hvis episoden gav mening for dig.

Gode tilbud lige nu som min hjælp til dig

Det er udfordrende lige nu, men der er masser af ting, du selv kan gøre for at være godt rustet på den anden side af krisen. Her er et par tilbud fra mig, der kan bringe dig videre i en fart.

Business Push Mentorforløb

Book 2 timer fokuseret med mig på Zoom, så du får kickstartet din strategi. Du bestemmer fokus for vores møde. Tilbuddet gælder indtil den 15. april kl 22:00

Betal kun DKK 1.850,- eller betal i 2 rater

Bliv en haj til webinar

Bliv en Haj til Webinar og få en strategi, du vil kunne bygge både e-mails og salg på på den lange bane. Tilbuddet gælder indtil den 15. april kl 22:00

Betal i 3 små rater af DKK 500,-

Er du i tvivl om, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig, så kan du booke en gratis afklarende strategisamtale med mig her

Jeg vil som altid super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde indlægget inde i Online HajLights, min lukkede Facebookgruppe, som du er velkommen til at deltage i, hvis du ikke allerede er med der.


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

 • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
 • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
 • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med i episoden om begrænsende overbvisninger:

Del gerne med dit netværk!
>