22. april 2019

haster vs vigtigt

Er det du laver vigtigt eller haster det?

Det lyder umiddelbart af det samme, men det er det ikke. Vi falder nemlig tit i fælden med, at vi arbejder med det, der haster, fordi vi ikke har prioriteret det, der er vigtigt.

Lad os kigge nærmere på det.

Haster vs. vigtigt

Jeg har efterhånden lavet mange podcasts om vigtigheden af at planlægge. For eksempel i episode 72 fortalte jeg om, hvordan manglende planlægning koster i min virksomhed.


En anden vigtig grund til, at du skal planlægge, det er at du ellers kommer til at bruge tiden på de helt forkerte ting.

Vi er nemlig ofte tilbøjelige til at lade os styre af det, vi lige nu og her tænker, der haster. Vi kaster al vores energi ind i at slukke ildebrande. Vi laver sidste øjebliks ændringer for kunderne. Vi knokler indtil sent om aftenen lige før en lancering af et nyt produkt. Vi er konstant lidt bagud og bliver jagtet af vores indboks. Stille og roligt bliver vi overtaget af, at det der kommer først, det er det, der haster.

Vigtigt vs haster fælden

Jamen er det der haster ikke vigtigt?


Jo da - det kan det sagtens være. Men er du sikker på, at alt hvad der haster, er vigtigt? Og er du sikker på, at der ikke er noget, der er vigtigt, der på en eller anden måde altid må vente? Fordi du har travlt med det, der haster?

Dengang jeg arbejdede på reklamebureau, arbejdede jeg med en stor nordisk kunde. Hver eneste måned havde vi afsindigt travlt, og alting skulle altid have været færdigt lang tid forinden. Efter flere måneder viste der sig et mønster. Vi blev konstant briefet for sent, så uanset hvor meget, vi skyndte os, så var vi altid bagud.

Vi fik sat os ned med kunden og opdagede, at de ikke gjorde det af ond vilje. De var selv fanget ind af den følelse af, at vi skulle slukke ildebrande konstant i stedet for at fokusere på det, der var vigtigt. Der blev aldrig planlagt andet end det, der lå lige for, og det vil sige det, der hastede mest. Så det, der var lige så vigtigt, måtte vente, til vi havde tid.

Med god planlægning fik vi vendt skuden til vigtigt vs. haster. Og det kan du også gøre, men det kræver, at du stopper op og gør det.


Kan du genkende det fra din egen arbejdsdag?

Webinar: Få her de 5 simple (men ofte oversete) metoder til at få flere kunder

5 simple (men ofte oversete) metoder til at få flere kunder (2)

❤️ Behøver det at være hverken snørklet eller besværligt at lave markedsføring online?

Få adgang til mit populære webinar specielt for dig, der gerne vil lære at kombinere alt det, du allerede ved på en overskuelig måde, så du systematisk kan  tiltrække flere af dine drømmekunder i din virksomhed

Jeg vil som altid super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde indlægget inde i Online HajLights, min lukkede Facebookgruppe, som du er velkommen til at deltage i, hvis du ikke allerede er med der.


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

  • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
  • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
  • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med i episoden om haster vs. vigtigt:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>