17. marts 2019

Bede om salget


Er du bange for at bede om salget?

Hvis du er ligesom mange andre enmands/kvinde virksomheder, så kender du nok det her med at det kan være svært at bede om salget.

Der kan være en følelse af, at man egentlig ikke kan være bekendt at bede om salget. Der er ligefrem nogle, der mener, at hvis man hjælper folk med at forbedre noget i deres liv, så er det direkte uetisk at tage penge for det.

Kan du genkende det?

Du skal tænke på det som noget helt andet. Nemlig som småkager...

Hvad har småkager med salg at gøre?

Forestil dig, at du har verdens bedste opskrift på småkager. Du ved, at rigtig mange elsker dine småkager - de kan simpelthen ikke lade være med at tale om dem, når de først har smagt dem.


Forestil dig nu, at du har gæster og du har lige bagt de gode småkager. Hvor mærkeligt ville det lige være, hvis du lod fadet med de gode småkager stå ude i køkkenet? Dine gæster ville måske have hørt rygter om dem, men hvor var de?

Og hvis du nu tog fadet med småkager ind i stuen og bød dem rundt, hvad så? 

Nogle af dine gæster ville kaste sig over fadet med det samme. Andre skulle lige have en forklaring fra dig om, hvorfor de er så gode. Og enkelte ville sige nej tak.

Og ville du være fornærmet over det? Næh, du ville ikke tage det personligt (OK med undtagelse af, hvis du er ligesom en gammel tante i min familie - hun ville have taget det MEGET personligt! ).

Pointen er, at du skal afkoble dine følelser, så det er ok at bede om salget.

Du afholder dine kunder fra at løse et problem ved IKKE at bede om salget

Du gør nemlig ikke dine kunder en tjeneste ved at lade dine småkager blive stående ude i køkkenet. Eller oversat: at undlade af bede om salget.

Hvordan skal de selv kunne regne ud, at du har løsningen til lige deres problem?

Nogle af dine kunder vil kunne lide dine produkter og nogen vil ikke være interesseret. Men skal det afholde dig fra at tilbyde dine produkter og ydelser? Nej da - du skal ud og fortælle om det vidt og bredt.

Når du beder om salget, så maser du det ikke ned i halsen på din målgruppe, du giver dem muligheden for at slå til og få løst et problem.

Jeg håber, du kan blive inspireret til, at du skal bede om salget og ikke sidde og gemme på det. Du gør i hvert fald ikke verden en tjeneste ved at holde det for dig selv. Rigtig god fornøjelse!

Følg med i en ny serie på YouTube, hvor du får masser af tips til #livetsomselvstændig

#livetsomselvstændig serien på YouTube

I en ny serie på YouTube, giver jeg dig masser af gode tips om alt det, der fylder, når du er selvstændig. Vi kommer omkring prissætning, salg, hjemmesider og meget andet. Kig forbi og giv gerne lidt ❤️ til videoerne. Og husk også at abonnere, så du får besked, når jeg udgiver nye afsnit.

Jeg vil som altid super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde indlægget inde i Online HajLights, min lukkede Facebookgruppe, som du er velkommen til at deltage i, hvis du ikke allerede er med der.


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

  • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
  • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
  • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med i episoden om ikke at være bange for at bede om salget

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>