3. februar 2019

Gode rutiner


Hvad har gode rutiner med succes i din virksomhed at gøre?

Havde du spurgt mig for nogle år siden, så havde jeg sikkert sagt: meget lidt.

Men jeg må sige, at jeg er blevet klogere på det punkt.

Jeg tror det er en lille protest, jeg har haft inde i mig selv fordi jeg er typen, der godt kan lide at prøve nye ting. Der godt kan lide at skifte gear. Der godt kan lide, at vanetænkningen ikke vinder.

Men det er her, jeg er gået lidt galt i byen. Gode rutiner er nemlig ikke lig med vanetænkning. I hvert fald ikke, hvis du gør dig nogle fornuftige overvejelser.

Hvorfor er gode rutiner vigtige?

Grunden til at vi overhovedet skal bekymre os om gode rutiner, ligger i vores mentale kapacitet.

Vi tager hver af os dagligt omkring 35.000 beslutninger. Tyg lige lidt på den! Selvfølgelig er det ikke kæmpebeslutninger alle sammen, men alt du foretager dig er en beslutning. Hvis vi antager, at du sover ca 7 timer, så er det omkring 2000 beslutninger i timen.

Og når du har skullet forholde dig til masser af beslutninger, så risikerer du at opnå beslutnings-træthed. Det vil sige, at du til sidst ender med at vælge de forkerte eller nemme beslutninger bare for at få fred.

Hvor i dit liv kan du indføre gode rutiner?

Det kan du gør på mange områder. Du kan for eksempel lade dig inspirere af Steve Jobs, der altid blev set i en sort rullekrave sweater og jeans. Det har ikke krævet mange beslutninger hver morgen, når han skulle ud af døren. Eller du kan oversætte det til at du skriver ned, hvad en god morgen rutine er, og så følger du den hver dag. Læg tøjet frem aftenen før, gør klar til at lave morgenkaffen, osv.

Du kan også lægge gode rutiner ind for dine arbejdsdage.

Eksempler kan være, at alle mandage starter med 2 timers koncentreret arbejde på at producere, 1 time er sat af til mails, 1 time til opfølgning med kunder, osv. Måske er tirsdag så dedikeret til at arbejde med markedsføring og salg. 

De her rutiner indretter du selvfølgelig, så de passer ind i din virksomhed. 

Men hvad siger du - har du gode rutiner i din virksomhed eller har du brug for at arbejde lidt mere med at sætte det i system?

Følg med i en ny serie på YouTube, hvor du får masser af tips til #livetsomselvstændig

#livetsomselvstændig serien på YouTube

I en ny serie på YouTube, giver jeg dig masser af gode tips om alt det, der fylder, når du er selvstændig. Vi kommer omkring prissætning, salg, hjemmesider og meget andet. Kig forbi og giv gerne lidt ❤️ til videoerne. Og husk også at abonnere, så du får besked, når jeg udgiver nye afsnit.

Jeg vil som altid super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde indlægget inde i Online HajLights, min lukkede Facebookgruppe, som du er velkommen til at deltage i, hvis du ikke allerede er med der.


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

  • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
  • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
  • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med i episoden om hvordan gode rutiner medfører bedre beslutninger

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>