15. december 2018

Detaljeret plan for 2019


Lav en detaljeret plan for din virksomhed i 2019

I december måned får du i podcasten en adventskalender. Det handler om, hvordan du bedst forbereder dig på det nye år. I dag skal vi kigge på hvordan du bedst laver en detaljeret plan for 2019. I episode OH56 handlede det om, hvordan du bedst evaluerer på 2018.  I episode efter, nemlig OH57 handlede det om, hvordan du laver en high level plan. Og i episode OH59 laver jeg en evaluering over 2018 i min virksomhed, samt fortæller dig om mine planer for 2019.

Hvordan laver du så en detaljeret plan for 2019?

For det første bygger du videre på det, vi har kigget på i de sidste 2 episoder. Det vil sige, at du kigger på den evaluering af 2018, du har lavet. Og du kigger på din high level plan, hvor du også satte dig et mål for, hvor meget du ønsker at omsætte for næste år.

Mangler du en tidsplan for 2019? Så har jeg lavet en super praktisk én i Excel. Skabelonen indgår i en skabelonpakke med 7 andre praktiske skabeloner. Du finder hele pakken her:

2019 tidsplan i excel

For at kunne lave en meget konkret plan for 2019, så har jeg en skabelon, som du med fordel kan bruge. 

Skabelonen ser sådan her ud.

Detaljeret plan - aktivitetsplan
Ideen med skabelonen er, at du kan indtaste dit årlige mål for indtjening. Skabelonen regner ud, hvor meget det så er per måned. Du kan downloade skabelonen med det samme, så du kan følge med i min gennemgang.

Når du har fundet ud af, hvor stor en indtjening, du ønsker at have per måned, så kigger du på alle årets måneder.

Der er nemlig måneder, hvor du vil opdage, at du nok ikke vil kunne holde indtjeningen. Hvis du for eksempel ønsker at holde fri hele august måned, så vil det ikke være muligt, at du får den samme indtjening den måned. 

Det vil sige, at du skal justere de øvrige måneder, så du stadig holder det årlige mål.

Arket er sådan lavet, at det lægger tallene sammen ude til højre, så du kan se, om det går op.

Indtast dine aktiviteter i arket

Ude til venstre i arket lægger du nu alle dine aktiviteter ind. Du kan med fordel lave en linje per produkt, ydelse, foredrag, osv. I felterne for de forskellige måneder, begynder du nu at skrive, hvor stor en indtægt, de forskellige aktiviteter skal give dig.

Det vil sige, at hvis du for eksempel har et produkt, så kan du planlægge at lave en kampagne 4 gange om året. Hver kampagne sætter du så et tal på. Arket lægger hver måneds aktiviteter sammen, og giver dig hele tiden en status på, om du er over eller under det tal, du har sat dig for.

Det kræver en del justeren frem og tilbage, men til sidst vil du have et godt overblik over hele året.

Tjek om din detaljerede plan er realistisk

Det er her, du skal sikre dig, at din plan holder vand. Overvej om der er for mange kampagner eller lanceringer samtidig. Overvej, om du er ambitiøs nok. Juster på din plan.

Når du er tilfreds, kan du lægge hver enkelt måned ind i en helt detaljeret plan

Er du blevet inspireret til at lave en detaljeret plan for 2019?

Så start med at downloade den her. Arket er forsynet med 3 faner: En, der er den, du udfylder, en der er fyldt med forklaringer og en, der viser dig et eksempel på, hvordan du kan udfylde arket.

Og så vil jeg super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde indlægget inde i Online HajLights, min lukkede Facebookgruppe, som du er velkommen til at deltage i, hvis du ikke allerede er med der.


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

  • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
  • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
  • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Følg med i en ny serie på YouTube, hvor du får masser af tips til #livetsomselvstændig

#livetsomselvstændig serien på YouTube

I en ny serie på YouTube, giver jeg dig masser af gode tips om alt det, der fylder, når du er selvstændig. Vi kommer omkring prissætning, salg, hjemmesider og meget andet. Kig forbi og giv gerne lidt ❤️ til videoerne. Og husk også at abonnere, så du får besked, når jeg udgiver nye afsnit.

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med i episoden: Lav en detaljeret plan for 2019

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>