OH57 – High Level plan for 2019 – 2. søndag i advent - Online Haj podcast

OH57 – High Level plan for 2019 – 2. søndag i advent


High level plan for din virksomhed i 2019

I december måned får du i podcasten en adventskalender. Det handler om, hvordan du bedst forbereder dig på det nye år. I dag skal vi kigge på hvordan du bedst laver en high level plan for 2019. I episode OH56 handlede det om, hvordan du bedst evaluerer på 2018.  I næste episode, nemlig OH58 handler det om den detaljerede plan. Og i episode OH59 laver jeg en evaluering over 2018 i min virksomhed, samt fortæller dig om mine planer for 2019.

Hvad går en high level plan ud på

Den går ud på, at de store linjer skal være på plads i din virksomhed. Du skal bruge den evaluering, du har lavet over året der gik. Hvis du følger min anbefaling, så har du lavet en liste over ting, du gerne vil gøre mere af. Og du har lavet en liste over ting, du helst vil gøre mindre af.

Mangler du en tidsplan for 2019? Så kan du downloade en praktisk skabelon i Excel lige her. Du finder både en kalender med alle dage i samt en ugekalender.

2019 tidsplan i excel


Tag et stykke pair og begynd at skrive ned, hvilke hovedaktiviteter, du vil have i det nye år. Det vil sige, hvilke produkter og ydelser, der skal indgå i dit udbud. 


Overvej hvilke nye tiltag vil du lave - måske vil du lancere en podcast, lave et online kursus, begynde at undervise eller andet. Det kan være en god ide ikke at lægge dig fast på tider endnu, men bare lave en bruttoliste her.

Vær rigtig opmærksom på, om du tænker stort nok her. Vær ambitiøs men også realistisk. Og fokuser på, at det, du skal lave mest af i det nye år, skal være ting, der giver dig energi. TIng, der gør at du synes, det er sjovt at arbejde med.

Lav et vision board

En anden ting, du med fordel kan gøre nu, er at lave et vision board. Det kan for eksempel se således ud:

High level plan - Vision board

Et vision board kan du lave enten med papir og udklip, eller du kan gøre som jeg har gjort her, nemlig at bruge Canva. 

Eksemplet her er bare et eksempel - der er ingen regler for, hvordan du sætter det op. Det vigtigste er, at det udtrykker dine mål og drømme. 

Når du er færdig og tilfreds med resultatet, så sørg for at hænge det op et sted, hvor du ser det hver dag. Det kan enten være ved dit skrivebord, i dit badeværelse eller i eller uden på et skab, du åbner hver dag.

Det stærke ved et vision board er nemlig, at hvis du ser dine mål og drømme på en daglig basis, så vil du være mere tilbøjelig til at arbejde koncentreret på, at det kommer til at ske.

Indtægt - den vigtigste del af din high level plan for 2019

Det sidste du skal gøre, før du er klar til at gå videre til den detaljerede plan for det nye år, er at sætte et indtægtsmål.

Du skal beslutte dig for, hvor mange penge, du ønsker at tjene i 2019. Tag det tal, du har tjent i år, og vurder om tallet er rigtigt.

Er det for lidt? Var det passende? Kunne det være bedre? Ud fra det tal, så fastsæt dig tal for hele 2019.

Det tal bruger vi i næste episode, hvor det handler om, hvordan du laver en plan i detaljer for 2019.

Er du blevet inspireret til at lave din egen high level plan for 2019?

Så vil jeg super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde indlægget inde i Online HajLights, min lukkede Facebookgruppe, som du er velkommen til at deltage i, hvis du ikke allerede er med der.


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

  • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
  • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
  • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Episoden er selvfølgelig sponseret af Medlemsklubben Bliv en Online Haj

...hvor du får hjælp til at gå fra at være en lille fisk til at blive en rigtig Online Haj. Der er sparring med andre selvstændige og masser af temaer, der hjælper dig med din markedsføring på nettet.

BEMÆRK: Der er kraftige forbedringer og ændringer i vente i klubben. Det betyder, at jeg lukker klubben for nye medlemmer den 27. juni kl 22. Hvis du vil være med i denne her fase, hvor du får masser af ekstra guf for pengene, så skynd dig ind og blive medlem, mens tid er. Jeg åbner først for adgang igen i September. Adgang lukker om:

18
Dage
06
Timer
06
Minutter
27
Sekunder

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med i episoden: Lav en high level plan for 2019

Del gerne med dit netværk!
>