28. maj 2020

Online markedsføring for små fisk - kanalgrafik

I disse dage, hvor denne podcast udkommer, er det ved at være præcist 1 år siden, at jeg sprang ud som fuldtidsselvstændig. Det skete efter at jeg fik et lidt uventet spark ud af et job, hvor jeg havde siddet i flere år som projektleder.

Mit 1-års jubilæum som selvstændig på fuld tid har sat en masse tanker i gang. Så i dag  vil jeg dele med dig, hvad det har betydet for mig og hvad DU kan lære af at have en rådden chef.

Hvad betyder det at have en rådden chef?

Det der egentlig kickstartede hele denne her episode det var, at jeg kom til at tænke på: Hvor mange gode chefer, har jeg egentlig haft i min tid som ansat? Altså sådan rigtig fantastiske chefer, der har gjort et uudsletteligt indtryk på den gode måde. Og her skal lige tilføjes, at vi taler ansættelser gennem adskillige årtier.

Det kedelige svar er, at den eneste gode chef, der stak ud i den kategori, er en kvindelig chef, der desværre også selv blev fyret året før mig. 1 eneste!

Stort set alle de andre har været en glad blanding af denne her tvivlsomme liste:

Megalomaner med inflaterede egoer, én så humørsyg og uforudsigelig, at jeg tabte mig 10kg på et år som ung assistent, udygtige, men sikkert velmenende typer, andre der ikke evnede at tage beslutninger. Adskillige, der opførte sig som sande slavepiskere. Enkelte, der ikke havde nogen særlig gennemslagskraft. Flere, der var bange for deres ansattes succes, én der følte sig intimideret af mig og oven i købet én, der ikke evnede at kende forskel på virkeligheden og det vedkommende bare sådan fandt på...

Det er i grunden rystende. Nu har jeg jo bevæget mig i en lidt mere kulørt verden end måske de fleste, idet jeg hovedsagligt har arbejdet i reklame og marketing. Men alligevel. Det er jo lige til en overdrevet TV-serie! 

Det enlige fyrtårn af en god chef, jeg har haft, evnede at rumme de gode menneskelige egenskaber. For eksempel som omtanke, empati, beslutningsdygtighed, gennemslagskraft og evnen til at netværke på den store måde.

Spørgsmålet er så: Hvad kan vi lære af de rådne chefer?

Vi kan lære en masse om, hvordan vi IKKE skal være som selvstændige, for der er vi jo vores egen chef.

Det kan du lære af en rådden chef

Du kan desværre være i farezonen for at blive din egen rådden chef. For vi er super hårde ved os selv, når vi springer ud som selvstændige. Hårdere end nogen chefer nogensinde ville være overfor os.

Så hvad er det, at du skal lære, inspireret af de rådne chefer?

  • Vær nu for pokker god ved dig selv. Du skal behandle dig selv som den uundværlige medarbejder du faktisk er i din egen virksomhed. Ikke noget med at piske dig selv, så blodet springer. Der er kun en af dig og du skal passe godt på dig.
  • Husk, at der går ikke noget at dig, når andre rundt omkring dig har succes. Jeg tror, at en af de typer af rådne chefer, jeg har haft, der har irriteret mig mest, har været dem, der er bange for deres ansattes succes. For helt ærligt: Der er jo nok til os alle. Og når dem omkring dig klarer sig godt, så viser det jo bare, at der er muligheder for dig også. Og det med at være initimideret af andre omkring dig? Stop det - det andre gør har jo intet med dig at gøre. Og hvis du for eksempel har kunder, der accelererer forbi dig, så halleluja for det. Det viser jo bare, at du kan noget helt unikt, som de har taget til sig.
  • Lær dig selv at tage beslutninger - uanset om de altid er gode. Den værste beslutning du kan tage er ikke at tage en beslutning. Vi kan, og skal, ikke kun tage gode beslutninger. Faktisk kan det være nyttigt at overveje, at alle beslutninger er gode. For enten virker de, eller også er der en læring i dem, så du kan ændre noget til næste beslutning
  • Det du kan lære af de selvoptagede tosse-chefer, og dem der ikke har helt styr på sandt og falsk, det er det her: Du er god nok, som du er. Uden glasur og guldbelægning. Det er mere sandsynligt, at dine kunder vil være mere tiltrukket af, at du er ærlig og transparent. I stedet for at du fremviser et glamourøst, men usandt billede af dit liv. Og løgnhistorier bliver altid afsløret på et eller andet tidspunkt. Altid. Jeg plejer altid at sige, at karma har det med at ramme dig i nakken på et eller andet tidspunkt, hvis du ikke opfører dig ordentligt. Det kan tage tid, men det sker. Det er min erfaring.

Så lad mig høre - har du haft en rådden chef, og hvad har du lært at det? Del gerne med mig. Jeg vil rigtig gerne høre fra dig.

Pssst! Vil du dele med mig, hvor du lytter til min podcast? Så post et billede af det på Instagram og tag mig i billedet - min instagram profil er @Lise_Halskov

OH120 Hvad kan du lære af en rådden chef

Følg med i en ny serie på YouTube, hvor du får masser af tips til #livetsomselvstændig

#livetsomselvstændig serien på YouTube

I en ny serie på YouTube, giver jeg dig masser af gode tips om alt det, der fylder, når du er selvstændig. Vi kommer omkring prissætning, salg, hjemmesider og meget andet. Kig forbi og giv gerne lidt ❤️ til videoerne. Og husk også at abonnere, så du får besked, når jeg udgiver nye afsnit.

Jeg vil som altid super gerne høre fra dig. Du kan enten lægge en besked herunder, eller du kan finde mig på Facebook. Hvorfor ikke komme med ind i min gratis Facebookgruppe, hvor jeg deler tips og laver masser af undervisning? Du kommer med her


Vil du hjælpe mig med med at få endnu flere lyttere?

Jeg blive stjerneglad, hvis du vil hjælpe mig med at få flere lyttere, og det kan du gøre på flere måder:

  • Abonnere på podcasten på iTunes, Stitcher, Spotify eller hvor du nu lytter med
  • Giv mig 5 stjerner og skrive en anmeldelse, for så er der endnu flere, der kan finde frem til podcasten
  • Evt dele podcasten f.eks. på Facebook, hvis du har lyst til det

Af hjertet tak! ❤️

Andre nyttige links til tidligere podcast episoder:

Lyt med til episoden om hvad du kan lære af en rådden chef

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>