Kompetenceløft

Er du en af dem, der kan ansøge om et kompetenceløft hos erhvervshusene i Danmark? Læs med her og find ud af det.

I anledning af alle udfordringerne med nedlukning gennem 2020 og 2021, er der blevet bevilget adskillige millioner til diverse hjælpepakker. Den, der for mange af mine kunder, kan være interessant, er denne her:

Det drejer sig om den pakke, der hedder Kompetenceløft, og som du søger om igennem erhvervshusene.

Kompetenceløftet er en ordning, du skal ansøge om

Der er en ret stor samlet pulje af penge, og ordningen løber indtil den 31. december i år eller indtil pengene er brugt op. Det forlyder her i Oktober måned, at der er ca 25% af puljen tilbage. Forløbene skal være afsluttet senest den 28/2 2022.

Jeg synes, det er brandærgerligt, hvis du er en af dem, der kunne søge ordningen, men ikke har kendt til den, så her har jeg samlet lidt info.

Jeg har været så heldig, at adskillige selvstændige har søgt puljen og valgt mig til at være den, de har fået sparring hos. De virksomheder, jeg har arbejdet med har været konsulenter, webshops og behandlere, der alle har haft et ønske om at få en stærkere online tilstedeværelse.

Hvad går puljen så ud på?

Som navnet antyder, så er der tale om et kompetenceløft. Det vil sige, at dem, jeg hidtil har hjulpet, har af mig fået sparring og undervisning i at få skærpet kompetencerne inden for online salg og markedsføring. Pakkerne sammensættes med hensyn til den enkeltes behov. Pakken kan ikke bruges til, at dem du vælger gør tingene for dig - det er meningen, at du lærer, hvordan man gør.

Det er en pose penge, du ansøger om og så er det op til dig at bruge dem hos den virksomhed, som du mener, kan give dig et kompetenceløft. Blandt andet indenfor markedsføring.

Hvor mange penge kan man søge i et kompetenceløft?

Du kan få (betalt) 80% af det samlede beløb, men kun op til 25.000 kr. fra Iværksætterpuljen til at skaffe ny viden, der kan løfte din forretning. De restererende 20 % er egen-betaling. Du kan dermed søge Iværksætterpuljen om tilskud på op til 80 % af regningen".

Det betyder oversat, at koster dit forløb 31.400 udnytter du det maksimale tilskud på 25.000, så din egen betaling bliver på ca 6.280,-. Alt er eksklusiv moms.

Hvem kan søge kompetenceløftet?

Modsat af hvad mange tror, så er det ikke afhængigt af indtægt, når pengene bliver bevilget.

Det er derimod et ufravigeligt krav, at du har et CVR nummer, der ikke er ældre end 5 år, og du må højst have 5 ansatte for, at du kan få hjælpen. Ejeren skal selv deltage i forløbet. Forløbet skal afvikles over 6 sammenhængende uger, og er det samlede beløb (eks moms) på under 30.000 skal du kun indhente 1 tilbud, og er det over, skal du indhente mindst 2 tilbud.

Hvordan søger jeg pakken?

Det er vigtigt, at du selv går ind og sætter dig ind i ansøgningsprocessen, men det foregår sådan, at du starter med at lave en opgavebeskrivelse. Deri skriver du, hvad det er, du ønsker at opnå, og hvilket beløb, forløbet max må koste. De ting, der giver mening at dække i opgavebeskrivelsen, finder du her:

  • Kort beskrivelse af virksomheden Hvad er opgaven?
  • Hvilket kompetenceløft ønsker du og hvorfor?
  • Hvad er tidsrammen? Hvornår skal arbejdet udføres, og hvornår skal det være færdigt?
  • Hvad er budgettet? Hvilken økonomisk ramme er der for opgavens omfang?
  • Hvad er udbyttet? Hvordan vil kompetenceløftet gavne virksomheden?

Når du har fået dit ene (eller to) tilbud ind fra dem, du ønsker at bruge til at give dig kompetenceløftet, så udfylder du det skema, erhvervshusene stiller til rådighed, og så ansøger du om pakken via linket på deres hjemmeside.

Jeg har fundet et par links til pakkerne på både Sjællands Erhvervshus og Nordjyllands Erhvervshus, men jeg gætter på, at de bliver udbudt gennem dem alle. Så gå ind på dit lokale Erhvervshus' hjemmeside og søg efter Kompetenceløft eller Iværksætterpuljen. Du finder her en oversigt over alle erhvervshusene..

Vil du have min hjælp?

Hvis du også vil bruge puljen på at arbejde sammen med mig, så book en afklarende samtale med mig. Det er den letteste måde, vi hurtigt kan finde frem til, hvordan et forløb kunne blive skruet sammen for dig. Du finder selv en tid i min kalender, der passer dig.

Ja tak - jeg vil gerne booke en samtale med dig

Jeg hedder Lise Halskov og er indehaver af Online Haj. Jeg er business coach og mentor og hjælper dig, der er selvstændig med at vælge den rigtige markedsføring, få den planlagt og udført, så du får allermest ud af den tid, du bruger på din markedsføring.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>